sobota 5. března 2016

Scrapová pikniková deka s větrníky

Nevím, jak je to možné, ale pokaždé, když fotím deky na plotě, tak fouká vítr. A já tam stojím s připraveným foťákem a čekám, až se deka na chvíli připlácne na plot a přestane povlávat. Na téhle fotce se mi ale ten pravý okamžik vystihnout nepovedlo.

K šití scrapové a srubové deky mě přivedl přebytek zbytků a výzva Alice Seidlové v loňském roce, abychom ušily srubovou deku.


I když už jsem ušila ke stovce quiltů, tak srub jsem zatím použila jen dvakrát třikrát na nějaký polštářek nebo kabelku. Ušít srubovou deku, to byla opravdu výzva. A když mi konečně vybylo trochu času, začala jsem lovit na internetu tipy na zajímavé sruby. Prohlédla jsem jich desítky, možná i stovky, až jsem konečně narazila na srubové větrníky. To bylo ono! Nakreslila jsem si oba typy bloků na papír a pustila se do šití.

Quiltování bylo poměrně pracné, mám na mysli to rovné v hnědém pozadí. V quiltu je silnější termolín, tak otáčení deky pod krátkým ramenem aurory bylo docela slušným posilováním. Větrníky jsou proquiltované volně.

Pikniková a/nebo televizní deka má rozměr 145 x 145 cm.








2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave