středa 29. května 2013

Vzpomínka na Miličín



Přehoz pro tetu Marii je také ušitý z kolekce Evening Mist (Večerní mlha). Na rozdíl od předchozí televizní deky Mokaccino jsem ale použila i zamžené bordó a švestkové tóny. Rovněž hvězdné bloky jsem již jednou použila, a to na partnerské deky pro Milku a Vláďu, které jsem nazvala Hvězdy na Zemi.



Nerada se v šití opakuji, ale jsou látky a vzory, které jsou nesmrtelné a ke kterým se dá vracet i víckrát.



Tento quilt jsem šila jako poděkování své tetě Marii, která mi velice pomohla v osobní záležitosti. Marie je nejstarší dcera mé babičky přeslicové, po které má i jméno, a jako taková je pro mě neodmyslitelně spojena s Miličínem, kde babička žila a kam jsem moc ráda jezdila na prázdniny. Uvědomila jsem si to jasně ve chvíli, kdy jsem přemýšlela, jaký quilt - přehoz přes postel - mám pro Marii ušít. 

Po kolekci Evening Mist jsem sáhla jednak pro to, že jsem při minulém šití zcela vyloučila výraznější tóny, takže jsem si chtěla pohrát s kolekcí ještě jinak, jednak pro to, že je to kolekce, která svou mlžnou krásou vystihuje mé vzpomínky na milovanou babičku přeslicovou.

Hvězdy v blocích mi připomínají letní nebe, které jsme v létě pozorovali na louce pod Kalvárií, i křížovou cestu, vedoucí na vrchol Kalvárie. A růže i ostatní květiny na látkách, něžná růžová i ostatní zapudrované barvy, to je duše babičky.

Pro to všechno jsem quilt nazvala Vzpomínky na Miličín.

Hvězdy nebo kříže?
Někdy se v sobě ztrácejí
V kolekci jsou nádherné látky
Na rubu deky jsou zase růže
Vzpomínka na Miličín

Deku jsem fotila 29. května 2013.



2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave