čtvrtek 30. května 2013

Přehozy pro miminka

detail přehozu
S partou piškbab ze Zvířetníku pravidelně šijeme pro Zvířetnickou aukci, která se koná vždy na podzim a výtěžek z ní je určen na pomoc zvířatům. Některé vydražené předměty si odnese dražitel, ale předměty takzvaného "zvláštního určení" putují k někomu potřebnému. V roce 2011 a 2012 jsme šily polštářky pro hospic v Litoměřicích, v roce 2010 to byly přehozy přes inkubátory na novorozenecké JIPce v Masarykově nemocnici v Ústí nad Labem.




Zadání znělo: velikost 140x140 cm, jeden přehoz klučičí, jeden holčičí, přehozy musí být miminkovské, ale ne cukrkandlové, nesmějí se použít natištěné panely, šít se mělo pokud možno ze zbytků.

Rozhodla jsem se ušít přehozy, které by utrápené maminky potěšily a dodaly jim naději, když budou do JIPky nakukovat. Zvolila jsem zbytky pastelových barev, které jsem nařezala na malé hrací kostky. A hvězdy, které dávají naději. Do středu každého přehozu jsem udělala aplikaci hračky, se kterou si miminko zcela jistě bude jednoho dne hrát. Přehozy jsem pojmenovala Kočárek ve hvězdách a Mašinka ve hvězdách.

Kočárek ve hvězdách
Mašinka ve hvězdách

zádíčka jsou tmavá, protože přehoz přes inkubátor má chránit miminka před ostrým světlem,
potřebným na JIPce


1 komentář:

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave