pondělí 5. listopadu 2018

Malé velké radosti

Čtverečky na fotce mají velikost cca 10 x 10 cm, ale radost z nich mám nezměrnou. Přišly mi dnes v obálce až z Ameriky, objednala jsem si je u Jude Hill. 

Protože jsem chtěla mít něco od ní, protože se mi velice líbily a taky protože jsem doufala, že z nich alespoň částečně vykoukám to kouzlo, jakým vznikají.

Nejspíš nevykoukám, ale nakonec to až tak nevadí. Mám doma tajemství a krásu.


Ani jsem nemrkla, a už je 5. listopadu. Ale možná to je jen výmysl kalendáře, protože teploty listopadové rozhodně nejsou. Fotila jsem venku polštářky pro dobročinnou akci, tak to musím vědět. Bylo jich šestkrát po třech. Těch polštářků pro domov důchodců. Šestkrát tři dávky energie a lásky jsem si takhle zobla a k tomu prášek na záda, která od rána nešla narovnat. S novou knížkou jsem si vlezla pod deku, protože záda je nutné vyléčit a knížku přečíst.


Nejdřív jsem myslela, jsem akci Ušij tašku a zaměstnej člověka!, aneb libereckou taškařici prošvihla, ale neprošvihla, tak jsem si lehce uklizený pokoj zase zavalila látkami, abych ji opravdu neprošvihla. Fotku dávat nebudu, protože jsem ten bordel nevyfotila a už se mi nechce vstávat. Kdo šije, tak si to umí představit, a kdo ne, tak bude ušetřen noční můry těch, kteří šijou.


Tohle jsem fotila už 1. listopadu. Naše obec je tak malebná, že kdyby ji znali Beatles, tak by ji znal celý svět.

Poslední dobou stále pracuju na věcech, které zatím nemohu ukázat (což je možná dobře, protože pokrok bývá velmi mírný), takže poslední dvě fotky věnuju kočkám. Nevím přesně, co si Acer myslí o tom, že slouží coby kočičí lůžko, ale Mikešův výraz jasně říká, že o tom nemíní diskutovat, natož pak cokoli měnit.


Bertík leží na skříňce za šicím strojem, zakrytým polotovarem krytu, který Janomce slibuju už od začátku našeho soužití. Na látce leží obálka a papír, ve kterých byly zabalené čtverečky od Jude. Kruh se uzavírá. Kruh jako chýše, ve které hoří oheň, voní čaj a je dobře. 












5 komentářů:

  1. Tak za prvé - máš nový web! Líbí se mi - je takový čistý.
    Za druhé - tak ty čtverečky jsou, no, zajímavé! Jistě, velmi zajímavé a uznávám, že vy, co tomu rozumíte, z nich musíte být přímo nadšené ... my ostatní budeme čekat, co s nimi uděláš dál (:o)))
    A za třetí - tvoje kočičky, zde teda kocourci, jsou stále velmi milé a fotogenické - kudy leží, tudy zdobí.
    Máš krásné radosti ... YGA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Tak za prvé - tento blog mám už asi šest let. :) Ale dosud byl převážně věnován jen šití.
      Za druhé - díla Jude Hill sleduju už pár let a skláním se před ní, protože ona šije duší i srdcem. A jak tyhle čtverečky dokáže obarvit, to je neuvěřitelné. Už sám čtvereček je umění. Nevím, jestli si kdy troufnu ho pokazit. :)
      Za třetí - Kočenky jsou zimně vláčné, jen Rózka se fotit nechtěla, tak tu není.
      Děkuju Ti, Ygo.

      Vymazat
  2. Alenko tvé čtverečky jsou dokonalé. Chodila bych kolem nich po špičkách a dlouho bych se učila a možná by nastal den, kdy bych si troufla je zapracovat. Určitě by jsi Jude měla někdy propojit s tvojí prací. Pady

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Mám je na šedém flanelu nad postelí a kochám se jimi. Judy je pro mě velká inspirace hlavně v přístupu k šití, to je opravdu spirit cloth, ale i ty její všechny postupy a vychytývky jsou fascinující a je se co učit. Den, kdy si troufnu tohle zapracovat do svého díla, je ještě hodně daleko, ale těším se, až přijde ten správný okamžik.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave