úterý 17. ledna 2017

Podzimní hvězdy (klubová výměna)

quilt jsem pojmenovala Podzimní hvězdy

V našem pražském patchworkovém klubu si stále hrajeme. Jednou z posledních akcí byla podzimní látková výměna, kdy jsme každá donesla v obálce tři kousky látek a kartičku, na kterou jsme napsaly, co bychom si z těch látek přály, nebo naopak nepřály ušít. Předané látky jsme mohly libovolně doplňovat z vlastních zdrojů. Výsledný quilt měl mít rozměr 60 x 40 cm.

Já jsem obdržela tři kousky batik v podzimních barvách a sdělení, že Sunbonnetky nejsou zrovna žádoucí, jinak že mám volnou ruku. Z obojího jsem měla velkou radost.

Vybraný vzor jsem kdysi našla na internetu, byla to jen nejasná mrňavá fotka, takže mi dalo chvíli přemýšlení, jak je to vlastně ušito. A pak už jsem jen zalovila ve svých nasyslených podzimních látkách a pustila se do šití.Práce to byla radostná a musím říct, že tenhle quilt jsem z ruky pouštěla opravdu hodně nerada. :)


detail quiltování

detail quiltování
 Quilt se původně jmenoval jen Podzim, ale když jsem ho vyfotila venku, tak jsem ho prostě musela přejmenovat na Podzimní hvězdy. Kolem jmenovky jsou batiky, které jsem dostala v rámci klubové výměny jako výchozí materiál.
jmenovka

fotka na plotě nesmí chybět
A tohle je quilt, který jsem dostala já. Do světa jsem vypustila látku s květy, která je ve středu quiltu, dále pak tu růžovou a tyrkysovou látku.




4 komentáře:

  1. Alenko, oba quilty jsou pěkné, ale Tvůj je špica. M.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ti, Maruško, za pochvalu i za stálou přízeň. :)

      Vymazat
  2. Vůbec se nedivím, že jsi měla problém ten tvůj pustit do světa! Je opravdu nádherný!!!
    Těším se na další:-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Ti, Renatko. Ty vždycky umíš tak hezky pohladit. :)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave