neděle 26. dubna 2015

Deka pro Kubajze (DL-200)

Už v začátcích činnosti spolku Deky z lásky jsme se rozhodli, že po 49 žádostech o deku ušijeme jednu deku, kterou věnujeme někomu, kdo si o ni nepožádal, ale kdo si ji podle našeho mínění zaslouží. 

Tedy někomu, kdo přes své onemocnění nebo hendikep dokáže něco mimořádného, čím povzbudí někoho dalšího nebo mu nějak pomůže.

Deka pro Kubu-Kubajze je již čtvrtou jubilejní dekou a Kuba ji dostává za to, že přes svůj hendikep sportuje a žije mnohem aktivněji, než spousta jeho vrstevníků. Kuba může být povzbuzením a inspirací nejen pro ostatní nemocné či hendikepované děti, ale i pro děti zdravé.

Více o Kubovi najdete zde.

Protože Kubajzovi už bude patnáct let, přál si deku bez obvyklých obrázků, měla být jako deštný prales. Dost dobře jsem nevěděla, co si pod takovým zadáním mám představit, tak jsem požádala prostřednictvím Dáši o zpřesnění. A dostala jsem tento obrázek:

deka pro Kubajze
vzorový obrázek, jak by deka mohla vypadat
Zalovila jsem ve zbytcích látek a ušila jsem scrapovou deku ze čtverců. Když jsem látky řezala, měla jsem pocit, že deka bude hodně zelená, ale nakonec se ukázalo, že modré barvy je tam víc, než jsem předpokládala. Ale snad to nevadí, vždyť deštné pralesy jsou plné vody.
toto jméno si Kuba na své dece přál mít
deka pro Kubajze
deka po vyprání, bez vyžehlení
deka pro Kubajze
na borduře jsou zelené listy
deka pro Kubajze
látku na zádíčka poskytly Deky z lásky



Deka pro Kubajze má rozměry cca 125 x 170 cm. 




2 komentáře:

  1. Děkuju moc, milá Ajko. Šila jsem po chvilkách, když jsem byla nemocná, tak snad to není moc poznat. :o)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave