sobota 7. března 2015

Tašky a kabelky z archivu podruhé

kabelky pro Lucku a Milku (březen 2011)
K šití kabelek jsem se krátce vrátila v roce 2011. Tyto kabelky pro Lucku a Milku jsou ušité podle Mariny, střih jsem si ale trochu pravila, aby na kabelkách vynikla ta pěkná látka.

Bohužel mám jen mizerné fotky, škoda.



Snažila jsem si vyhrát se vzorem na látce i s detaily. Kabelky jsou ze stejné látky a přitom je každá trochu jiná. Byla jsem s nimi spokojená, ale prostě to není moje parketa a nelákalo mě to šít další a další.










A přece jsem další kabelku ušila. Protože se líbily mé kolegyni, ušila jsem ji kabelku a nákupní tašku k narozeninám.Chtěla trochu bláznivou, dostala hodně bláznivou.

kabelka a taška pro Ivanu (červen 2011)








Naposled jsem se do kabelek pustila na jaře 2013. No, spíš do kabeleček, které jsem ušila jako dárek pro malé účastnice Zvířetnického setkání. Jsou oboustranné a nazdobila jsem je malými kapsičkami. Myslím, že bych měla vyhledat střih, který jsem tehdy našla na internetu, a pustit se do šití kabelky pro Emičku a její sestřenici Vanesku.









9 komentářů:

  1. Krásné kabelušky Alenko:-) To já zas raději ty tašky než deky, u mě je to na dlouhou trať a kabelka je za večer.-) Tobě jdou deky krásně a ještě nádherně quiltuješ:-))

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. No vidíš, milá Ajko, a mně zase přijdou kabelky hodně komplikované a náročné. Stejně jako šití oblečení, které Ty zvládáš levou zadní. A jak pěkně!

      Vymazat
  2. Tak ty první dvě kabelky mne dostaly, nádhera. A obdivuju i ty dětské oboustranné.

    OdpovědětVymazat
  3. Překrásné kabelušky...Ty kočičandy jsou suprové!!!

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju moc. Teď jsem šila podobné, ale s ptáčky. Až budou předány, tak se pochlubím. :o)

      Vymazat
  4. Jo, když člověk začne rekapitulovat, zjistí, jak velké a jak mnoho stop po něm zůstává. Kabelky máš moc pěkné. Jistě nejsou poslední.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je pravda, milá Věro. Tuhle jsem něco hledala a našla jsem v šanonu založené obrázky "starých" dek. Na některé jsem už dávno zapomněla, přitom šiju patchwork necelých 6 let. :o)

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave