středa 4. března 2015

Deka pro Jeníčka (DL-188)


Deky pro děti ze sdružení Krůčky jsou výjimečné v tom, že budou mít jmenovky v jednotném stylu - u jména dítěte bude vždy i logo Krůčků. Všechny jmenovky pro Deky z lásky laskavě vyšila Lenka z Nej-šicí-stroje, která s Dekami z lásky dlouhodobě spolupracuje.

Jeníček, pro které jsem šila tuto deku, mě zaujal svou statečností a velkou bojovností, s jakou se pere se svým hendikepem.

Všechny krásné obrázky zvířat, které jsou na dece použité, vyšila Hana z Frenštátu a v Dekách z lásky čekaly dlouho na toho správného příjemce. Hana těch obrázků vyšila rovnou dvanáct a nám bylo líto takovou sadu rozdělit na jednotlivé deky. 


rozešitá deka, zkouším olemování čtverců
A tak obrázky čekaly na žádost o deku pro Jeníčka, který "má rád zvířátka, která můžeme potkat v ZOO, především zvířátka z Afriky.

Jmenovku vyšila Lenka z Nej šicí stroje






logo Dek z lásky vyšila Vave



látku na zádíčka poskytly Deky z lásky

Jeníček má maličkého bratříčka Jiříčka a polštářek, který obvykle dostávají sourozenci, by pro něj ještě nebyl vhodný. Proto nás jeho maminka požádala, zda by Jiříček nemohl také dostat deku. Jelikož Deky z lásky dostaly darem obrázkové panely, které na deky pro nemocné děti nejsou vhodné, rozhodly jsme se, že sourozenci nemocných dětí ve věku do jednoho roku mohou místo polštářku dostat deku, pokud se najde švadlenka, která deku ušije. 

Deku pro Jeníčka jsem ušila sama, aby kvůli hledání švadlenky nemusel Jeníček na svou deku čekat. A aby deky něco spojovalo, olemovala jsem deku stejnou modrou látku a na zádíčka jsem doma našla látku podobné barvy, jako má Jeníček.

deka pro Jiříčka
deka pro Jiříčka - detail


4 komentáře:

  1. Ty deky z lásky máš všechny krásné. Mně včera přišly obrázky, ale je to každý pes jiná ves, ještě nevím, co s tím provedu

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju, Evi. :o) Jojo, někdy přijdou obrázky tak nesourodé, že jde člověku hlava kolem a je to fuška něco vymyslet. Ale nakonec jsou z toho krásné deky. Už se těším na tu Tvou.

      Vymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave