úterý 8. dubna 2014

Můj Anděl strážný


Někdy člověk něco ušije a sám ani neví, co vlastně ušil a co s tím má dělat.

Přesně to je případ tohoto malého quiltu. Jeho základ - polotovar vznikl v kurzu zaměřeném na šití křivek na "šicím táboře" v Plasech v létě 2013.

Quilt je ušitý z batik od mé kamarádky Dalmi a je v barvách, ze kterých obvykle nešiju. Má rozměry 54 x 54 cm. Na polštář mi to přišlo moc, na nástěnný quilt málo. Jako prostírka se to použít nedalo, protože je to plastické. Prostě jsem nevěděla, co s tím.

A tak prošitý a téměř hotový quilt ležel tři čtvrtě roku v krabici pod postelí až doby, než mi došlo, že je na něm anděl. 


Můj Anděl strážný.


Quiltovala jsem různými nitěmi a různými vzory.


 Části křivek jsem vycpala vatelínem, jako se dělává u strojově šitého trapunta.



V létě jsem ušitý polotovar mnohokrát otáčela a snažila se pochopit, co mi ten obraz říká. Ale byl tichý a tak jsem ho odložila do krabice.


Teprve nedávno se mi skoro zapomenutý obraz najednou objevil před očima. Vyndala jsem ho z krabice a ano, byl to on. Můj anděl strážný.


Najednou jsem věděla, že to bude malý nástěnný quilt, že mám dlouho skladovaný polotovar olemovat, uzavřít obraz do fialového rámu.

Není pochyb o tom, že na obrázku je anděl, nedá se totiž pořádně vyfotit. Všechny barvy jsou ve skutečnosti mnohem méně ostré a mnohem více andělské.

2 komentáře:

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave