úterý 13. listopadu 2012

Deka pro Justýnku (DL-10)


deka pro Justýnku
Deka pro Justýnku je druhou dekou, kterou jsem šila v rámci projektu Deky z lásky. Její maminka napsala, že Justýnka má ráda růžovou, tyrkysovou a fialovou barvu. A že miluje dečky všeho druhu, že se s nimi muchlí a balí se do nich. 

Tak doufám, že se tato deka bude Justýnce líbit a bude ji i pěkně hřát.

Stejně jako minule jsem netrpělivě nakukovala na web Deky z lásky a radovala se z každého nového obrázku s oblíbenými zvířátky Justýnky.



Blok se jménem vyšila Lenka z Hradce Králové

kočičku modroočku vyšila LuciR

lištičku v lese vyšila Verpa z Blanska

veselý pejsek je také od Verpy z Blanska

V mezidobí jsem sháněla látky v oblíbených Justýnčiných barvách. Měla jsem velkou radost, že se mi povedlo všechny sehnat podle svých představ.

zpívající kočičku vyšila Denisa-Misaka
lištička s květinou je také od Denisy-Misaky

žabku vyšila Hami

zamilovaní broučci - do třetice Denisa-Misaka
A pak už jsem si začala malovat návrh deky, zatím tedy spíš jen představu. Protože dokud nevím přesně velikost nejmenšího a největšího bloku, nemůžu deku přesně vypočítat.

aplikovaná žabka od Doubravky

vyšívaná kočička a kocourek od Hany z Rousínova

aplikovaná liška od Renaty z Nového Hrozenkova - její velikost určila velikost všech bloků

pejsek od Joly z Polska
Vyšiváných i ušitých bloků pro Justýnku se nakonec sešlo třináct. A bylo to dobře, protože vyšívaná kočička od Petry R. je tak jemňoučká a něžná, že se na dece úplně ztrácela. Tak jsem se domluvila s paní Dášou a pro Justýnku ušila i polštářek. Na něm růžová kočička vypadá krásně. 

růžovou kočičku vyšila Petra R


i na zádíčkách jsou barevná zvířátka
Deka pro Justýnku má rozměr 117 x 153 cm.

logo Deky z lásky opět vyšila Kerachne
pro Justýnku

Doufám, že Justýnka i její maminka budou mít radost.
Deku jsem fotila 4. listopadu 2012.

13 komentářů:

  1. Super. Jsi moc šikovná, tvoje deky jsou úžasné všechny. Jana

    OdpovědětVymazat
  2. Krásné Alenko, úžasné.....
    Ajka

    OdpovědětVymazat
  3. Jééééééžiš,Alenko ta je překrásná!!!! Moc nádherná!!!Jsi fantastická švadlenka:-))

    OdpovědětVymazat
  4. Dobry den...brečím tady radosti a štěstim,dečka je prostě překrásná...jste neskutečně šikovná ,vůbec nevím co mám psát...Justýnka bude nadšená už ji vidím..dečky to je její,to je nejkrasnější dárek jaký jsme kdy dostali...protože jak je vidět je šitá srdíčkem.....opravdu hrozně moc děkujeme Vám za vše,jak jste deku ušila ,opravdu předčila všechny moje představy...je užasná a polštářek k ni no nemam slov...obrazky od švadlenek jsou take prenadherne..nevim jak dost poděkovat...Lucka a Justynka... <3 <3 <3

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Jejda, já vůbec netušila, že sem kouknete, Lucko. Tak to mě mrzí, že jsem Vám zkazila překvapení při vybalování z krabice. Deka ještě schne po praní, musím ještě vše zabalit, a tak deku budu posílat až ve čtvrtek, asi to dřív opravdu nestihnu. Ale udělala jste mi radost, že se Vám deka líbí a že se bude líbit Justýnce. Šila jsem deku pro Justýnku moc ráda.

      Vymazat
  5. Jestli chcete klidně komentář smažte...musela jsem Vám napsat...:-D a poděkovat...bude to jako překvapení nebojte...dnes to bylo obří překvápkooo :-)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Určitě nechci nic mazat, Lucko. Mám radost, že se vám to líbí. Hezký den.

      Vymazat
  6. Tak jsem to stihla poslat ještě dnes, Lucko. Balíček čekejte zítra nebo v pátek.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. JÉÉÉ VY JSTE RYCHLÁ..STRAŠNĚ MOOC DĚKUJEME PAK HNED NAPÍŠI,NAFOTÍM JUSTÝNKU S DEČKOU ATD...KOMU FOTKY POSLAT NEBO KDE ZVEŘEJNIT...???RÁDA BYCH NAPSALA PÁR ŘÁDEK PRO ŠVADLENKY A VÁS..PANÍ DAGMAR MĚ BUDE JEŠTĚ KONTAKTOVAT?NEBO JÍ MÁM POSLAT FOTEČKY jUSTÝNKY S DEČKOU?

      Vymazat
  7. Dobré ránko, Lucko! Dáša Vám určitě napíše, pošle i číslo zásilky, abyste se mohla případně mrknout, kde právě je. Dáša nebyla večer doma, tak to udělá jistě dnes. A jejím prostřednictvím můžete také napsat všem zúčastněným a domluvit, jak naložit s fotkami.

    OdpovědětVymazat
  8. Dobrý den, deka je krásná. Vyšívala jsem pejska a lištičku a měla jsem velký problém při zarovnávání okrajů - střihla jsem bloček o něco menší. Jsem nadšená, jak jste si s tím poradila a u menších motivů přidala vnitřní rámeček. Výsledek je naprosto dokonalý. Jsem ráda, že se Justýnce líbí.

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Děkuju Vám. Rozměry obrázků jsou někdy trošku oříšek, ale naštěstí patchwork dává dost možností, jak se s tím vypořádat. Vaše obrázky jsou kouzelné, bylo fajn, že jste poslala i ten třetí, protože růžová kočička se na dece bohužel ztrácela. Na polštářku je ale prima.

      Vymazat
  9. Vave .. to je nádhera .. Tento projekt nemá chybu, rozsvítí očka nejen dětem, ale nám všem ;-)

    OdpovědětVymazat

Děkuji za vaši návštěvu na mém blogu i za vaše komentáře, jsou pro mě důležité. Vave