sobota 19. listopadu 2016

Polštářky pro Domov seniorů POHODA Chválkovice

V rámci neveřejné dobročinné aukce šijeme tradičně i polštářky, které se takzvaně vykupují. To znamená, že je nezíská nikdo z účastníků aukce, ale všechny příspěvky se nakonec sečtou a jsou použity na pomoc zvířatům. 

A polštářky pak putují na místo určení. V posledních letech to bylo většinou hospic Sv. Štěpána v Litoměřicích, letos jsou polštářky určeny pro Domov seniorů POHODA Chválkovice.

Toto jsou všechny polštářky pohromadě - šije nás šest a každá ušije polštářky tři. Polštářky mají velikost 40 x 40 cm.

sobota 5. listopadu 2016

Deka pro Honzíka - s Verou z Brna (DL-262)


obrázek ušila Verunka z Brna
Deku pro Honzíka od začátku provázela smůla. Švadlenka, která se k dece původně zavázala, nejdříve ušití deky odkládala a nakonec se po čase přestala ozývat, a tak bylo potřeba najít náhradnice, které by deku rychle ušily.

Na výzvu Dáši Hulmákové se přihlásila Verunka z Brna, se kterou jsme už ušily nejednu deku - Verunka vždycky připraví nádherný veselý obrázek, který já pak zvětším na požadovanou velikost a celou deku dokončím a proquiltuju. Takže i tentokrát se mě Verunka zeptala, zda do toho s ní půjdu. Slíbila jsem s tím, že nejdřív ale musím dokončit věci slíbené do Zvířetnické charitativní aukce.

Nakonec se i tohle naše šití protáhlo. Verunka onemocněla a já měla problém s očima i s jinou nutnou prací, ale nakonec je přece jen deka hotová a v tuto chvíli už je konečně u Honzíka.


čtvrtek 3. listopadu 2016

Kostým pro Kilíska

Dohromady s Vaškem napočítáme čtyři děti děti a pět vnoučat. Malá máma je  dítětem nejmladším a Kilísek vnukem prostředním.

Protože se u nich ve školce chystala velká halloweenská party, aneb dětský maškarní ples, požádala mě Lenka o ušití kostýmu. A dodala mi i obrázek, který našla na Pinterestu. Obrázek posléze doplnila o rozměry a já se mohla pustit do práce.